Fascinerend herstel met fascia therapie

Fascia therapie

Fascia is een structuur in het lichaam waar de laatste jaren steeds meer aandacht voor is. Het is een bindweefsel welke de verschillende weefsels in ons lichaam verbind. Wanneer we rechtop staan, houdt ons lichaam een vorm aan, en zakken we niet door de zwaartekracht in elkaar, dit komt onder andere door de fascia die alles verbind en bij elkaar houdt.
Wanneer fascia verbind, kan dit ook een bewegingsbeperking opleveren. De fasciale verbindingen bewegen in harmonie met de spieren, gewrichten en alles in ons lichaam. Als er een bewegingsbeperking optreedt, kan fascia verkorten en de bewegingsbeperking (en dus ook de klachten) in stand houden. Tijdens een lichamelijk onderzoek kijken wij dus altijd naar de fasciale structuren!

Bij Next Step Fysiotherapie is er de specialisatie orgaanfascia, dit betreft de fasciale verbindingen tussen de verschillende organen. Alle organen zijn als het ware opgehangen in ons lichaam middels deze fasciale verbindingen. Wanneer een orgaan minder beweeglijk is, heeft dit consequenties voor de beweging van ons hele lichaam. Als voorbeeld: wanneer de lever minder goed beweegt, zal de onderrug ook minder goed bewegen. Een behandeling voor alleen de onderrug gaat dan ook niet het gewenste resultaat geven, hier moet altijd worden gekeken naar de bijbehorende fasciale structuren (in dit voorbeeld de lever). Next Step Fysiotherapie is gespecialiseerd in het onderzoek en behandeling van fascia en orgaanfascia.

Voordelen van Fascia Therapie

Maak een afspraak

0 +
Opleidingen en cursussen
0 +
Specialisaties
0 +
Specialisten
0 +
Score uit 10
Waarom kiest u voor ons

Kwalitatieve fysiotherapie

Sinds 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens heb ik nog jaren in meerdere landen als fysiotherapeut gewerkt. Hierbij heb ik mooie momenten mogen meemaken en fysiotherapie op hoog niveau mogen verzorgen. Een hoogtepunt uit mijn carrière is dat ik 4 paralympische atleten heb mogen begeleiden. In 2018 heb ik besloten om te starten met Next Step Fysiotherapie en sindsdien heb ik veel leuke mensen in de praktijk behandeld. Kan ik u ook helpen?

Nextstep fysiotherapie
Laagdrempelig
0%
Deskundig
0%
Behulpzaam
0%
Hoe we werken

Fysiotherapie waar u zich gehoord voelt

Bij ons draait het om de verbinding tussen fysiotherapeut en patiënt.

Afspraak maken

Vul ons formulier in of neem direct contact op.

Overleg

We brengen in kaart hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Behandeling

Bij ons kunt u de beste behandeling verwachten.

Enthousiaste recensie

Wij vinden het belangrijk dat uw complete ervaring prettig is.

Snelle behandelingen

Bij ons kunt u terecht voor een snelle behandeling om van uw klachten af te komen. Wij helpen u graag!

Wij vinden een prettige ervaring belangrijk!

Voor ons draait fysiotherapie niet alleen om het verhelpen van klachten. Wij vinden een prettige ervaring en fijn contact nog veel belangrijker!

"Hele fijne en goede behandelingen, nooit onnodige afspraken. Heel flexibel om een afspraak mee te maken. Goed bereikbaar, ook voor kleine vragen."

"Variatie in oefeningen, goede intensieve trainingen (positieve wijze te pushen) en prettige sfeer tijdens trainen."

"Gastvrijheid en professionele houding, verstand van zaken en neemt goed de tijd."

Next Step Fysiotherapie Tuitjenhorn