Robin Kaag

Ik ben Robin Kaag, sportfysiotherapeut en eigenaar van Next Step Fysiotherapie. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij een praktijk in Enkhuizen, hier heb ik 2 jaar gewerkt. In 2011 ben ik verhuisd naar Berlijn waar ik kon gaan werken als fysiotherapeut bij de ECC Preussen, een ijshockey club uitkomend in de hoogste divisie. Een afwisselende baan, waar ik dagelijks met topsporters bezig was. Naast de fysiotherapeutische zaken gaf ik kracht- en conditie training om de spelers optimaal voor te bereiden op de weekenden, waarin meestal 2 wedstrijden werden gespeeld. 

Tijdens mijn periode in Duitsland ben ik begonnen met de master sportfysiotherapie. Een 3-jarige opleiding waarin ik kennis heb opgedaan over (sport)blessures, trainingsleer, bewegingsanalyses en wetenschappelijk onderzoek. Een zeer interessante verdieping binnen de fysiotherapie waardoor ik mijn patiënten nog beter kan helpen hun sportieve doelen te halen. 

In 2012 ben ik begonnen bij Medi-Sportlagune te Heerhugowaard. Hier heb ik 6 jaar met veel plezier gewerkt. Tijdens mijn jaren bij Medi-Sportlagune ben ik enthousiast geraakt over het ondernemen. Toen ik in 2012 daar begon, werkte we met 4 fysiotherapeuten, momenteel is dit gegroeid naar 7 fysiotherapeuten. Het proces van kleine praktijk, naar een groeiende organisatie, heeft in de loop der jaren mijn aandacht getrokken. Van mijn collega's heb ik geleerd, ben ik geïnspireerd geraakt en heb ik motivatie opgedaan om zelf iets neer te zetten. 

In 2016 ben ik naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro geweest, samen met 4 paralympische atleten. Een evenement wat mij binnen m'n vakgebied, en als mens, heeft verrijkt. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe paralympische atleten, in dit geval wielrenners, hun sport beoefenen. Ik heb het voorrecht gehad om vanaf 2015 een jaar lang 4 paralympische wielrenners te mogen begeleiden, wat uitmondde in 3 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen plak tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. 

In 2018 heb ik besloten om als zelfstandig fysiotherapeut verder te gaan. Gestart met een kleine praktijk en gegroeid naar een volwaardige praktijk waar professioneel handelen met een persoonlijke benadering centraal staan. Wij zijn continu in ontwikkeling op het gebied van onderzoek en behandeling. Ik ben er trots op dat ik, samen met mijn collega's van Next Step Training en PEP voedingsadvies, en alle leuke mensen die in de praktijk zijn behandeld, iets moois en waardevols heb kunnen neerzetten.