Specialisaties

Binnen Next Step Fysiotherapie zijn, naast de reguliere fysiotherapie, de volgende specialisaties aanwezig:

Master Sportfysiotherapie

De 3-jarige wetenschappelijke opleiding sportfysiotherapie is een verdieping binnen de fysiotherapie, met name gericht op het verkrijgen van kennis en kunde op het gebied van sportblessures. Daarnaast zijn fysiotherapeuten die de master sportfysiotherapie hebben gevolgd, in staat om wetenschappelijk onderzoek te doen. 

Dry needling volgens de FIN methode en de triggerpoint methode

Dry needling is een westerse behandelmethode waarbij de fysiotherapeut (die hiervoor een speciale opleiding heeft gevolgd) een naald prikt in een spier met als doel de spier snel en langdurig te ontspannen. Er wordt bij deze behandeling geen vloeistof ingespoten. Binnen de dry needling zijn 2 methodes: de FIN  (Functional Integrated Needling) methode en de triggerpoint methode. Voor beide methodes kunt u bij Next Step Fysiotherapie terecht. 

Revalidatie na ziekenhuisopname of operaties

Binnen Next Step Fysiotherapie is een ruime kennis en ervaring aanwezig met betrekking tot revalidaties na operaties en/of ziekenhuis opnames. Door het nauwe contact wat wij hebben met de orthopeden van de Noord-West Ziekenhuis groep (voormalig Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Den Helder) is een optimale revalidatie gegarandeerd! Met name de revalidaties van heup, knie, enkel en schouder vallen binnen de specialiteit van Next Step Fysiotherapie. 

6-domeinen model

Het 6-domeinen model is een behandelwijze waarbij het hele lichaam wordt onderzocht en behandeld. Waar zorg vaak ophoudt bij de kaders van het beroep, kijkt het 6-domeinen model verder. De domeinen welke worden onderzocht en behandeld zijn: slaap, stress, bewegen, ademhaling, voeding en immuunsysteem. Deze domeinen hebben een veelvoud aan relaties met en tot elkaar. Zo beïnvloed slaap het herstel van onder andere het immuunsysteem, zorgt het immuunsysteem voor het verminderen van de ontstekingsgraad in ons lichaam, kunnen we met voeding bepaalde processen in het lichaam verbeteren, etcetera. Zoals je ziet, dit is geen klassieke fysiotherapie benadering, maar een benadering vanuit de gehele mens. Blessures, fysieke en mentale klachten, chronische pijn, huidklachten, vermoeidheidsklachten, verminderde algehele fitheid, hebben vaak een bron elders in het lichaam. Met het 6-domeinen model kunnen we dit uitstekend behandelen!

Fascia therapie

Fascia is de verbindende structuur in ons lichaam. Wanneer we een skelet rechtop zetten, de spieren deze botjes laten verbinden, dan zakken we als een pudding in elkaar. De reden? Fascia! Fascia zorgt er voor dat alle onderdelen van ons lichaam met elkaar zijn verbonden en in harmonie met elkaar bewegen. Dit houdt ook in dat wanneer er een (beweging)beperking in de fascia zit, dit consequenties kan hebben voor het functioneren elders in het lichaam. Een voorbeeld: de lever is een orgaan in de buikholte, dit orgaan zit via fascia aan de voorzijde van de wervelkolom vast (anders zakken alle organen naar beneden wanneer je rechtop staat). Wanneer de fascia van de lever beperkt is in zijn beweging, zal dit consequenties hebben voor de mobiliteit van de onderrug. Met alle gevolgen van dien... Kortom, bij alle pijnklachten in het lichaam is het belangrijk om verder te kijken dan onze neus lang is. Bij Next Step Fysiotherapie kijken we tijdens het lichamelijk onderzoek altijd naar de fasciale relaties in het lichaam. 

Echografie

Sinds afgelopen zomer beschikt Next Step Fysiotherapie over eigen echo apparatuur. Met een echografisch onderzoek kunnen we vrijwel alle structuren in het menselijk lichaam bekijken en beoordelen. Zo kunnen we letterlijk bij jou naar binnen kijken en een juiste diagnose stellen.